Ambassadrices

Elisio Vlinderpost kan rekenen op enkele enthousiaste ambassadrices die zich met veel liefde inzetten.

Zo worden we ondersteund met het schrijven van kaartjes of het maken van geschenken voor onze sterrenouders. Ook zorgen ze voor een financieel duwtje in de rug door het maken en verkopen van bijvoorbeeld confituur en zeepjes.

Elke ambassadrice heeft haar eigen motivatie om ons te ondersteunen.

 

Nathalie

Ik ben Nathalie en een trotse ambassadrice van vzw Elisio Vlinderpost. Toen Anna mij vertelde over Elisio Vlinderpost was ik meteen enthousiast en wilde ik haar graag steunen. Want ik vind dit een prachtig initiatief.
Ik verkocht zeepjes om hen financieel een duwtje in de rug te geven. Met veel liefde schreef ik intussen al heel wat kaartjes. Het geeft mij veel voldoening omdat de kaartjes veel waarde hebben voor sterrenouders en het hen troost geeft tijdens die moeilijke momenten.

Hanne

Mijn naam is Hanne Rozé. Ik ben mama van Cas, Sam en sterretje Niel. Door het verlies van onze zoon Niel leerde ik VZW Elisio Vlinderpost kennen. Ik registreerde mijn man, zonder dat hij er van af wist, voor een kaartje voor vaderdag.

Ik vind dit zo’n prachtig initiatief dat er voor zorgt dat je zoon die dag toch een deeltje aanwezig is ook al kun je hem niet knuffelen of kusjes geven. Je voelt de erkenning van mama of papa zijn die dag wat extra.

Ik wou al een tijdje iets doen om mijn verdriet een plekje te kunnen geven en toen Anna en Salvador begonnen te crowdfunden was dit voor mij net een teken van ons sterretje om mij voor hun VZW in te zetten. Ik maak eigen confituur en advocaat om te verkopen om zo een centje te kunnen schenken.
En als hun West – Vlaamse ambassadrice neem ik vooral contacten met vroedvrouwen, ziekenhuizen en andere zorgkundigen in West – Vlaanderen om hen te vertellen over de VZW. Zo wordt deze ook hier wat bekender en kunnen we steeds meer sterrenouders bereiken. Bij het zien en horen van een verhaal van herkenning volgt vaak een traantje maar al heel snel ook een glimlach bij sterrenouders. En zo voel je dat we goed werk aan het doen zijn. Dat is de reden waarom we dit met heel ons hart doen!

Sandra

Ik ben Sandra, 59 jaar, gehuwd en sterrenmama van Ronald overleden in 1988. 3,5 jaar mocht hij ons zonnetje zijn. In 1991 verloren we ons tweede kindje tijdens de zwangerschap. Het waren andere tijden: het kindje kreeg geen naam en afscheid werd er niet genomen.

Eind 2018 leerde ik Anna en Salvador kennen. Hun verhaal en wat zij doen voor andere sterrenouders met Elisio Vlinderpost sprak mij enorm aan.
Daar wilde ik graag wat voor doen.

Één van mijn hobby’s is haken, zo heb ik met veel liefde geholpen aan de eerste verjaardagscadeautjes die werden verstuurd.
Dankbaar dat ik dit mocht doen en blij dat de tijden zijn veranderd help ik nu mee met het schrijven van de kaartjes.